Experiment incendiar

Priviti acest minicartier, format din sase casute, din care doua casute sunt ignifugate complet:
- ignifugarea interiorului si a mobilierului s-a efectuat cu solutia ignifuga ANTIFLAM ON 99, perdelele si covorul cu solutia ignifuga OANA TEXTILE, iar tamplariile, exteriorul constructiei si acoperisul cu sistemul ignifug IGNILEM ON 2000.

Casutele sunt asezate pe doua randuri, iar cele doua casute ignifugate se afla intre casutele neprotejate la foc.
Toate casutele sunt stropite cu o cantitate insemnata de benzina, dupa care sunt incendiate.
La casutele neprotejate, din cauza temperaturii ridicate, sticla de la ferestre s-a spart si s-a topit, iar la casutele ignifugate a ars doar benzina care a fost turnata pe ele.
Dupa 20 minute structura de rezistenta a casutelor neignifugate a cedat, pe cand la casutele ignifugate, flacara s-a stins.
Dupa 30 minute toate cele 4 casute neprotejate s-au facut scrum, ramanand in picioare doar casutele tratate complet cu ignifug.
Priviti cum arata interiorul unei constructii, care timp de 30 minute a trebuit sa suporte flacarile si temperaturile foarte ridicate provocate de incendiu: peretii si mobilierul au ramas neatinse de urgia focului iar perdelele sunt doar putin afumate.

Asa cum ati vazut in acest experiment, acest sistem de protectie este complet, fiind utilizat in locatiile cu risc ridicat de incendiu, cladiri de patrimoniu, constructii unde se desfasoara activitati cu regim special, imobile cu aglomerari de persoane etc

1 2 3 4
5 6 7 8