Despre noi

Istoricul solutiilor ignifuge protect-rp. Cercetare romaneasca, produse romanesti de calitate.


In anul 1999, ROMCHIM PROTECT SA incepe fabricarea unui produs ignifug nou sub denumirea comerciala de IGNILEM O.C 96.
Acest produs a fost testat pe parcursul anului 1996 si 1997 cand este recunoscut si apreciat la Brussels la Salonul Mondial de Inventica si Noi Tehnologii Eureka 97, fiind medaliat cu argint.
In anul 1999 produsul este omologat de catre INSPECTORATUL GENERAL AL CORPULUI POMPIERILOR MILITARI, fiind singurul produs din Romania ce putea fi utilizat atat la interiorul cat si la exteriorul constructiilor.

fabrica Romchim Protect SA Tot in anul 1999, SC ROMCHIM PROTECT SA inoveaza un produs ignifug total biodegradabil, fara efecte negative asupra mediului, sub denumirea "solutie ignifuga ANTIFLAM O.N. 99" .
Produsul prezinta numeroase avantaje fata de alte produse ignifuge aflate pe piata din Romania si anume:
- Poate fi aplicat cu usurinta folosind diverse metode de aplicare: pensula, bidinea, pompa manuala tip Vermorel, pistol, imersie sau alte metode de impregnare
- Nu formeaza pelicula, patrunde in fibra masei lemnoase fara a exista riscul de exfoliere
- Nu schimba aspectul materialelor tratate (produsul fiind incolor)
- Efectul tratamentului are o perioada de 5 ani, fata de alte produse ignifuge la care efectul tratamentului este de 2-3 ani
- Nu necesita un regim special de distrugere cantitatilor de produs nefolosite sau care au depasit termenul de garantie in ambalaj
- ANTIFLAM O.N 99 in dilutie cu apa in proportii prestabilite, poate fi folosit ca ingrasamant anorganic pentru flori

In anul 2000 SC ROMCHIM PROTECT SA , inoveaza un nou produs de ignifugare a materialelor textile fiind produs si comercializat sub denumirea de "solutie ignifuga pentru materiale textile OANA".
Avantajele acestui produs sunt:
- Aplicare simpla prin pulverizare sau imersie
- Este incolor si nu are miros
- Poate fi utilizat pe o gama larga de tesaturi
- Aplicarea se face la rece
- Este utilizat cu succes in ignifugarea echipamentelor de protectie, perdelelor, draperii, covoare care sunt montate in locuri cu aglomerari de persoane
- Produsul este biodegradabil si in dilutie cu apa in proportii prestabilite poate fi utilizat cu succes ca ingrasamant anorganic
Tot in anul 2000, ROMCHIM PROTECT SA inoveaza un nou produs, un sistem ignifug, sub denumirea "IGNILEM ON 2000".
Acest produs a fost omologat ca fiind singurul sistem de protectie ignifug utilizat la ignifugarea caselor, a structurilor de lemn si a ornamentelor de lemn aflate la exteriorul constructiilor.
medalii Acest produs a fost apreciat si medaliat cu aur la Brussels, la Salonul Mondial de Inventica si Noi Tehnologii Eureka 2000. Produsul IGNILEM ON 2000 este brevetat si primeste brevetul de inventie nr. 118936 B.
Odata cu inovarea acestui produs, sistemul de protectie pentru ignifugarea constructiilor din lemn avea sa devina complet.


Priviti acest minicartier, ( imaginea nr. 1), format din sase casute, din care doua casute sunt ignifugate complet:
- ignifugarea interiorului si a mobilierului s-a efectuat cu ANTIFLAM ON 99, perdelele si covorul cu solutia ignifuga pentru textile OANA, iar tamplariile, exteriorul constructiei si acoperisul cu IGNILEM ON 2000.

experiment ignifug 1

Casutele sunt asezate pe doua randuri, iar cele doua casute ignifugate se afla intre casutele neprotejate la foc. Toate casutele sunt stropite cu o cantitate insemnata de benzina, dupa care sunt incendiate.
Dupa 10 minute de la incendiere cartierul arata astfel: (imaginea 2)

experiment ignifug 2

- La casutele neprotejate, din cauza temperaturii ridicate, sticla de la ferestre s-a spart si s-a topit, iar pe casutele ignifugate a ars doar benzina care a fost turnata pe ele.
Dupa 20 minute structura de rezistenta a casutelor neignifugate a cedat, pe cand la casutele ignifugate, flacara s-a stins.
Dupa 30 minute toate cele 4 casute neprotejate s-au facut scrum, ramanand in picioare doar casutele tratate complet cu ignifug.
Priviti cum arata interiorul acestei constructii, care timp de 30 minute a trebuit sa suporte flacara si temperaturile foarte ridicate provocate de incendiu: peretii si mobilierul au ramas neatinse de urgia focului iar perdelele sunt doar putin afumate. (imaginea 3)

experiment ignifug 3

Asa cum ati vazut in acest experiment, acest sistem de protectie este complet, fiind utilizat in locatiile cu risc ridicat de incendiu, cladiri de patrimoniu, constructii unde se desfasoara activitati cu regim special, imobile cu aglomerari de persoane etc.

Printre beneficiarii care au utilizat aceste materiale ignifuge enumeram: Palatul Cotroceni, (materialele ignifuge au fost aplicate de firma GENERAL CONSTRUCTII TEHNIC PLUS SRL BACAU, firma care este atestata in executarea lucrarilor de ignifugare), Centrala Nucleara Cernavoda, Banca Nationala a Romaniei - filiala Bacau, Catedrala Arhiepiscopiei Romanului, cladirile ce apartin de Manastirea Secu - jud Neamt, Cladirile Directiei de Posta Bacau, Cladirile Penitenciarului din Bacau, Universitatea din Bacau, diverse institutii de cult, cladiri de patrimoniu, cartiere de locuinte, etc.
De asemenea ignifugantii produsi de compania noastra sunt distribuiti prin retele de magazine la nivel national si anume: DEDEMAN, ARABESQUE, AMBIENT.
In urma cresterii segmentului constructiilor ecologice pe structura de lemn si panouri din aschii de lemn, au aparut tot mai des solicitari privind protejarea la foc a acestor constructii, utilizand un sistem mai simplu, mai rapid si mai eficient de aplicare a ignifugantilor.
Compania SC ROMCHIM PROTECT SA, prin reprezentantii sai, a inteles ca trebuie acordata o importanta deosebita acestor solicitari, intelegand necesitatea inovarii unui produs ignifug universal, care sa poata fi aplicat neconditionat atat la interiorul constructiilor cat si la exterior, pe orice fel de material lemnos sau orice material de constructii pe baza de lemn.
Vom reveni curand cu noutati in acest domeniu.

sectia ignifuganti